Malam Kirana APIDS ليلة منوّرة

9:30 PM MUJTAHIDAH SOLEHAH 2 Comments


Assalamualaikum sahabat2 sekalian!
Moga kasih ALLAH bersama-sama kita, amin..

Annual dinner APIDS yg diberi nama "Malam Kirana APIDS" ini berjaya direalisasikan dgn izin-NYA, Alhamdulillah.. syukur sgt2 atas bantuan ALLAH ini =)
Malam bersejarah yg bertarikh 13 April 2011 ini mencatat memoir yg manis pastinya bagi setiap ahli keluarga APIDS sesi 2010/2011..
Sahabat2 APIDS pastinya lebih arif dgn program ini jikalaupun ana x mencoretnya di
sini.. namun begitu,ana coretkan juga di sini, mudah-mudahan kenangan ini tidak saja terpatri kukuh di ingatan dan lipatan memori kita bahkan dalam tulisan..mengimbau nostalgia ini,insyaALLAH.


Ana coretkan serba sedikit perjalanan "Malam Kirana APIDS" ini.
Majlis bermula lebih kurang pada pukul 9 malam seiring dengan masuknya pensyarah2 dari pintu belakang dewan Johor sbg VVIP kami ^_~
Setelah itu, majlis dikendalikan oleh 2 orang emcee yg x kurang hebatnya,
nih nak bangga ni, dua2 emcee adlh dari majmuah 9 iaitu saudari Mazni dan saudara Fahmi.
Jgn marah majmuah 10,gurau2 ye..




Seterusnya, ana biarkan gambar2 yg bercerita...insyaALLAH.

~Majlis dimulai dgn bacaan doa oleh saudara Fauzan Ruzmi.
~Kemudian, diteruskan dgn bacaan Al-Quran oleh Ustaz Mahyudin bin Daud.

Ustaz Mahyudin bin Daud


~Seterusnya, ucapan oleh pengarah program iaitu saudara Mohamad Fakhrul Islam.

"Kirana maksudnya bersinar," jelas saudara pengarah.

~X lupa, selepas itu ucapan oleh rais APIDS sesi 2010/2011 iaitu saudara Mohamad Zarin.
Maaf kerana tidak dpt menyertakan gambarnya di sini.
~Majlis diteruskan lagi dgn ucapan oleh Pengetua Kolej APIUMNP iaitu Ustaz Nor Hazrul bin Salleh.


Ustaz Nor Hazrul bin Salleh



~Dan akhirnya..masa yg ditunggu2..ucapan oleh Timb. Pengarah APIUMNP..x lain x bukan Ustaz Mohd Muhiden bin Abd Rahman..dan seterusnya merasmikan majlis Malam Kirana ini.. Alhamdulillah.. =)


Prof Madya Dr. Mohd Muhiden bin Abd Rahman

~Ahaa..dah rasmi, apa lagi..masa utk makan lar,he.. ^_~




*Ikan siakap 3 rasa*
Sedap x? Xleh la..ni tuk pensyarah..



Sorang 6 cucuk! Itu pun ada yg x larat nak habiskan..

Air pun ada..cuma x amik gambar air plak..he.. Air sirap laici menjadi penyejuk tekak..

~Dalam sibuk menjamu selera, persembahan demi persembahan menghiasi pentas..


Deklamasi sajak + nasyid oleh saudara Wan Ahmad Furqan. Syabas!


~Kemudian, tayangan video yg mengisahkan ttg aktiviti2 anjuran APIDS sepanjang kami di belajar di Nilam Puri ni..
~Then, persembahan lagi..


Dendangan nasyid oleh saudara Zul Fadhli, Muhammad Fahmi & Muhammad Fitri,
"Teman Sejati" dan "Lilin Seorang Guru".


~Lepas tu..lampu dewan dimatikan..aik, ada apa pula la ni..?? Saspens je..
~Pabila lampu dinyalakan one by one, masuklah beberapa org pelajar dari pintu belakang dewan..di tgn masing2 memegang 1 beg kertas..yg di dalamnye terdapat cenderamata buat pensyarah2.. uuh, feelingnye..
~Wakil2 tersebut menyerahkan cenderamata kpd pensyarah2 yg telah ditetapkan..


Nampak x beg kertas tu? (",)


~Video ttg pensyarah2 pula ditayangkan..
~Diikuti pula dgn deklamasi sajak dari 3 org wakil muslimat yg sgt bertenaga n meyentuh hati! ^_^


Saudari Khairul Khalilah, Wan Nur Syamimi dan Siti Fatimah Zahra.

~Debaran pembentukan organisasi APIDS bg sesi 2011/2012.. Segala2nya dirungkaikan pada malam ini..
~Tygn video menjadi jawapan.. muka2 yg menerajui organisasi ini..kecuali bagi status rais, timbalan 1 rais dan timbalan 2 rais(raisah).
~Pengumuman ketiga2 status yg penting itu dikendalikan dgn baik oleh saudari Afiqah binti Matnor.


Sesi bergambar..
memang menjadi kenangan terindah!

~Akhir sekali..tukar2 hadiah.. Masa tu dah mencecah pukul 11 malam..

(n_n)


Murobbiku,jika diri ini bisa menyatakan sesuatu,ingin ku ucapkan..redha n doamu menjadi dambaanku..


For more info, please visit these link..

p/s: Kpd exco multimedia sesi 2010/2011, syukran jiddan..wa jazakumullah atas susah payah menyediakan cenderamata buat warga APIDS,berupa gambar dan buletin INFINITY..
Dan kpd semua pihak yg bertungkus-lumus menjayakan majlis ini.
Moga usaha sahabat2 yg dicurahkan utk majlis ini dikira oleh-NYA sbg ibadah,amin..




Segala kekhilafan di dalam post ini, ana minta maaf byk2..
Pesan ana, apa yg baik,ambil ia(jadikan) sbg teladan.. dan apa yg buruk,jadikan sempadan..

2 comments:

  1. saya pun baru tahu maksud kirana tu. trm ksh sudi baca n follow blog ini. moga ALLAH kasih.
    -saya wakil penulis2 di blog ini.

    ReplyDelete